تغذیه
معرفی واحد:
تغذیه مجموعه مراقبت های آموزشی و درمانی است که سبب اصلاح سبک زندگی فرد، نحوه الگوی غذایی و به دنبال آن رعایت برنامه غذایی روزانه متناسب با شرایط جسمی و روانی فرد می گردد. واحد بهبود تغذیه هم چنین سبب پیشگیری از بیماری های زمینه ای مانند دیابت، فشار خون، بیماری های قلبی عروقی، چربی خون، چاقی و کم وزنی یا لاغری می گردد.
مسئول واحد: محمد حیرانی بیدگلی
مقطع و رشته تحصیلی: کارشناس تغذیه
سابقه کاری: 2 سال
پوشش مکمل یاری با ویتامین دی
کپسول مگادوز ویتامین دی 50000 واحدی به صورت ماهانه ( فصلی 3 عدد ) به گروه های سنی نوجوان بالای 12 سال، جوانان، میانسالان و سالمندان و هم چنین کپسول ویتامین دی 1000 واحدی به صورت روزانه به گروه مادران باردار و شیرده ( تمام دوران بارداری و 6 ماهه اول دوران شیردهی ) ارائه می گردد.
پوشش مکمل یاری با آهن
قطره آهن از پایان 6 ماهگی تا پایان دو سالگی و قرص آهن به گروه های سنی دختران نوجوان ( 12 تا 18 سالگی ) به صورت هفتگی 1 مرتبه تا 16 هفته در طول هر سال تحصیلی، مادران باردار از هفته 16 ام بارداری تا پایان بارداری و مادران شیرده از زمان زایمان تا 3 ماه پس از زایمان به صورت روزانه ارائه می گردد.
استقرار سند ملی تغذیه و امنیت غذایی
موضوع در کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان به صورت سالیانه و مداخلات جامعه محور بهبود تغذیه در راستای تحقق اهداف سند ملی تغذیه و امنیت غذایی ( اهداف مصوب شده در بازه زمانی 1397 تا 1404 ) صورت می گیرد.
پیشگیری از کمبود ریز مغذی ها
ضمن ارائه آموزش های لازم، برآورد سالیانه و پیگیری جهت تامین داروهای غیر پزشک به مراکز و پایگاه های تحت پوشش صورت می گیرد.
برنامه های کودکان
آموزش های لازم جهت پیشگیری و کنترل اضافه وزن، چاقی، کم وزنی و سوء تغذیه در کودکان زیر 5 سال
پیگیری ارائه بسته های معیشتی به کودکان مبتلا به سوء تغذیه خانوار های نیازمند بر اساس هرم غذایی کودکان زیر 5 سال
برنامه های مادران باردار
نظارت بر پیگیری مراقبین سلامت جهت ارجاع مادران باردار دارای کم خونی و وزن گیری نامطلوب به کارشناس تغذیه محیطی
پیگیری جهت ارائه بسته های معیشتی به مادران باردار دارای کم خونی یا نیازمند
برنامه های جوانان، میانسالان و سالمندان
برآورد سالیانه داروهای غیر پزشک جهت تامین مکمل های مورد نیاز برای جوانان، میانسالان و سالمندان
پیگیری و نظارت بر برنامه مکمل یاری
ارائه آموزش های لازم به منظور پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در جوانان، میانسالان و سالمندان
ارتباط با کانون بازنشستگی جهت ارائه آموزش های تغذیه ای در دوران سالمندی
ارائه مکمل های مورد نیاز در ایستگاه های سلامت برگزار شده در مناسبت های مختلف و مصلی نماز جمعه
ارائه آموزش های تغذیه ای لازم در ایستگاه های سلامت برگزار شده
برنامه های نوجوانان
ارائه آموزش های لازم برای کنترل اضافه وزن و چاقی
پیگیری و نظارت بر برنامه مکمل یاری مدارس
برنامه بهبود تغذیه در مراکز جمعی
ارائه آموزش های تغذیه ای در اداره جات، دستگاه ها، صنایع مختلف و مراکز نظامی
بازدید از رستوران های درون و برون شهری
بازدید از رستوران های بهزیستی و پادگان به منظور ارائه غذای سالم، بهداشتی و با کیفیت
برنامه پیشگیری و کنترل IDD
جمع آوری آمار ید سنجی برای گروه های دانش آموزان، مادران باردار و مابقی خانواده ها توسط مراقبین سلامت و ماما ها
همکاری با واحد بهداشت محیط جهت جمع آوری نمک های تصفیه شده ید دار تقلبی یا غیر مجاز
انجام پایش ادواری ید ادرار دانش آموزان 8 تا 10 ساله
نظارت بر آموزش های ارائه شده توسط مراقبین سلامت و ماماها به مراجین مراکز درمانی